Leesgroep Herzele

Leeservaringen delen met elkaar, dat is waar leesgroep Gamma vzw Herzele voor staat. Ze stelden een nieuw jaarprogramma samen met alweer een reeks boeiende boeken als onderwerp.

Bibliotheek De Wattenfabriek zorgt via Route 42 voor een aantal exemplaren van het boek welke je kan ontlenen aan de balie. Je leest het boek en je bent welgekomen in de bib op onderstaande data waar je kan deelnemen aan de bespreking met de andere leden.

DATA LEESGROEPEN
Woensdag 1 februari - Virginie Loveling - Een revolverschot
We keren even terug naar eigen streek, meer bepaald naar het Oost-Vlaamse Nevele. Virginie Loveling (1836-1923) was niet alleen de tante van Cyriel Buysse maar ook veel bekender dan haar neef. Een eeuw geleden was ze de meest gelezen en gelauwerde Vlaamse schrijfster. In deze roman vertelt ze de tragische lotgevallen van twee zussen wier leven een onverwachte wending neemt wanneer ze allebei verliefd worden op dezelfde man. Een psychologische thriller en een Vlaamse klassieker die erom vraagt om herontdekt te worden.

Woensdag 19 april - Alex Schulmann - De overlevenden
Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar geleden een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Wat er precies is gebeurd komen we pas in de laatste bladzijden te weten. Met deze schitterend opgebouwde roman schreef de Zweedse schrijver Alex Schulman een boek van schrijnende schoonheid.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 3,00

Waar

De Wattenfabriek

Organisatie

Gamma vzw Herzele

Categorie

Literatuur

Filter op categorie