Heemkundige Kring De Hellebaard

De heemkundige kring De Hellebaard vzw werd in 2002 opgericht om de geschiedenis van de acht deelgemeenten van Herzele in de belangstelling te zetten. Wij willen de leefwereld van onze voorouders beter leren kennen door onderzoek en door bewaring van documenten en voorwerpen. De Hellebaard geeft hiervoor een trimestrieel tijdschrift uit en er rolt geregeld een speciale uitgave of boek van de pers. Lezingen, tentoonstellingen, daguitstappen en geleide wandelingen staan eveneens op ons programma.

Het erfgoedhuis De Pastorij, gevestigd in de voormalige pastorij van Borsbeke, werd ingericht als archief- en documentatiecentrum. De Pastorij is een open erfgoedhuis waar iedereen (gratis) welkom is. Bezoekers worden ontvangen in het salon van de pastoor dat werd ingericht als bibliotheek. Een tentoonstellingsruimte met audiovisuele hoek wordt gebruikt voor onze thematentoonstellingen. Een aantal kamers op de bovenverdieping werden ingericht voor een permanente tentoonstelling van voorwerpen die de geschiedenis van Herzele belichten. Voor scholen en groepen worden er rondleidingen georganiseerd.

Wil je de werking van De Hellebaard beter leren kennen? Ontdek je bij een zolderopruiming voorwerpen of documenten die ons mogelijk interesseren? Neem dan zeker contact of kom eens langs. Meer info op onze website.

OPGELET: op woensdag enkel te bezichtigen na telefonische afspraak op onderstaand nummer.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Tickets

Bel naar
0473 25 06 87

Organisatie

Heemkundige Kring De Hellebaard

Categorie

Geschiedenis

Filter op categorie