Tom Dewispelaere (O. D.) / Toneelhuis | Alle schone dingen

Max. 200 niet genummerde zitplaatsen

Je bent zeven jaar. Mama ligt in het ziekenhuis. Papa zegt dat ze “iets stoms” gedaan heeft. Ze vindt het moeilijk om gelukkig te zijn.

Alle schone dingen is het verhaal van een jongen die, om zijn depressieve en suïcidale moeder opnieuw hoop te geven, aan een lijst begint met alle schone dingen die de moeite waard zijn om het leven te leven.

Elke dag legt hij een briefje onder haar hoofdkussen met daarop een schoon ding geschreven. “En ik weet dat ze ze leest want ze komen altijd gecorrigeerd terug.”

Ondanks het zware thema is Alle schone dingen in de eerste plaats een geestige, ontroerende en troostrijke vertelling, in een intieme setting. Een toneelspeler, een paar attributen en een paar heerlijke jazznummers – verder niets.

De solo Every Briljant Thing van de Britse theaterauteur Duncan Macmillan veroverde de voorbije jaren de harten van toeschouwers en critici wereldwijd, en is nu voor het eerst in Vlaanderen te zien. Tom Dewispelaere kruipt in de huid van de verteller, en gaat samen met het publiek op zoek naar wat het leven de moeite waard maakt.

Een hartverwarmend verhaal in tijden van zielennood.

Een klein cadeautje voor wie bereid is mee te helpen uitpakken.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem terecht bij de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op de deze website

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
€ 16 Min 25 | € 3,6 UiTPAS | € 14 Ticketweek | € 13 ABO | € 12 ABO XL

Waar

CC de Steenoven

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Uitvoerder(s)

Filter op categorie