Leesgroep Herzele

Ervaringen delen met elkaar, dat is waar leesgroep Gamma vzw Herzele voor staat. Ze stelden een nieuw jaarprogramma samen met alweer een reeks boeiende boeken als onderwerp.

Bibliotheek De Wattenfabriek zorgt via Route 42 voor een aantal exemplaren van het boek welke je kan ontlenen aan de balie. Je leest het boek en je bent welgekomen in de bib op onderstaande data waar je kan deelnemen aan de bespreking met de andere leden.

DATA LEESGROEPEN
Woensdag 13 maart 2024 - Aldous Huxley: Heerlijke nieuwe wereld
Bijna honderd jaar geleden schreef de Britse schrijver Aldous Huxley deze klassiek geworden toekomstvisie. Dankzij genetische manipulatie, hersenspoeling en recreatieve seks en drugs zijn alle burgers tevreden consumenten. In hoeverre is deze wereld ook onze wereld geworden?
In deze nieuwe uitgave laten Yuval Noah Harari en Margaret Atwood hun licht schijnen op een werkelijkheid die op vele vlakken vertrouwd aanvoelt.
Een klassieker die meer dan ooit actueel is. 

Woensdag 22 mei 2024 - Colum McCann: Apeirogon
In Colum McCanns roman Apeirogon staat het verhaal centraal van twee vaders te midden van het Israëlisch-Palestijns conflict. Zonder stelling te nemen belicht hij de geschiedenis, de persoonlijke verhalen van verlies en het ontstaan van een bijzondere vriendschap die het oorlogsgeweld overstijgt. Apeirogon is een Grieks woord dat zoveel betekent als “wiskundige figuur met een ontelbaar aantal zijden” en dit woord leent zich perfect voor dit boek. McCann heeft aandacht voor alle kanten van het conflict en toont dat een literair experiment ook diepmenselijk kan zijn. 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 3,00

Waar

De Wattenfabriek

Organisatie

Gamma vzw Herzele

Categorie

Literatuur

Filter op categorie