Koreaans koken

Wil jij graag Koreaans leren koken? Maak kennis met de smaakmakers van de Koreaanse keuken en ga samen met Ae Jin Huys van Mokja aan de slag met seizoensgroenten om de lekkerste gerechten op tafel te toveren. Schrijf je in voor deze Koreaanse kookworkshop op 16 november in Herzele.

Wat mag je verwachten?
Proef Korea! Ontdek de smaken van Korea in het nieuwste boek van Ae Jin Huys. Ze deelt eenvoudige Koreaanse recepten met verse lokale groenten. Benieuwd? Doe mee aan haar workshop en duik samen met Ae Jin Huys de keuken in!

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chilipasta (gochujang). Deze smaakmakers creëren een rijk smaakpallet en hebben een positief effect op de gezondheid. Ae Jin Huys liet ons eerder al kennismaken met kimchi, op Koreaanse wijze gefermenteerde groente.

Let's eat! Dat is de betekenis van MOKJA! ??! in het Koreaans, het geesteskind van Ae Jin. Via catering, workshops en events brengt ze mensen in contact met de Koreaanse keuken.

Tijdens deze workshopreeks leer je Koreaans koken met seizoensgebonden en lokale groenten en ontdek je hoe je verschillende jang-sauzen kan inzetten als smaakmaker. Elke workshop verdiept zich in een ander aspect van de Koreaanse keuken, afhankelijk van de groenten en kruiden van het moment. De workshops zijn volledig plantaardig en er kan moeiteloos rekening gehouden worden met allergieën en voedselintoleranties.

De workshops gaan door op de biodynamische boerderij De Kollebloem met groenten uit het hart en recht van het veld. Het belooft een heerlijke middag met heel veel lekkers te worden, vol tips, smaken en geuren. Ben je nieuwsgierig naar de geheimen van de Koreaanse keuken en wil je zelf aan de slag?

Schrijf je snel in voor één of meerdere van onze Koreaanse kookworkshops! Bekijk de andere workshops op 3 februari, 5 oktober en 4 mei. De plaatsen zijn beperkt, met minimaal 12 en maximaal 15 deelnemers per workshop.

Welkom op deze Ferm Blijmakers workshop in Herzele!

Wat breng jij mee?
Je brengt zelf een snijplank, mesje, handdoek en schort mee. Al de rest wordt voorzien.

Inbegrepen in de prijs
- Warme ontvangst in onze Blijmakers locatie De Kollebloem in Herzele
- Introductie Koreaanse keuken en thema
- Kennismaking en tasting met Koreaanse smaakmakers
- Workshop van twee Koreaanse bereidingen met seizoensgroenten van het veld
- Ferm totebag

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 69,00
Leden - 64,00 euro

Organisatie

Ferm vzw

Categorie

Voeding

Filter op categorie