We bekijken in deze opleiding de veelzijdige en diverse producten uit de natuurlijke vegetarische keuken en leren deze smakelijk en juist te bereiden. We leren de diverse mogelijkheden kennen en volwaardige en kleurrijke maaltijden samenstellen die we eenvoudig in de dagelijkse keuken of in gezinnen met kinderen kunnen integreren.
We leren werken met de granen en gebruiken één graan of een aanverwante per les. Meestal wordt een soep en een volledige maaltijd voorzien maar dit kan er ook geheel anders uitzien. Er wordt in deze opleiding ook veel aandacht besteed aan de vervanging van het dierlijke eiwit. We leren de diverse vegetarische eiwitten kennen en deze passend te integreren in onze maaltijden en bereidingen.
Naast de granen leren we ook werken met de vele bekende en minder bekende seizoensgroenten, het kleurrijke seizoensfruit, de plantaardige oliën en vetten, de grote waaier aan verse en gedroogde kruiden en specerijen, de diverse soorten zout, de verschillende bindmiddelen, de kwalitatieve soorten azijn en de vele natuurlijke zoetmiddelen.
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zich interesseert in natuurvoeding en de verschillende producten grondig en degelijk wenst te leren kennen en gebruiken. In deze module is plaats voor maximaal 14 personen om te kunnen werken met voldoende aandacht voor de vragen van elk van de cursisten.
Thema's die we bekijken en behandelen tijdens de opleiding:
- Volledig overzicht van de plantaardige producten uit de natuurlijke vegetarische keuken
- Aandachtspunten bij het inkopen van de producten en ingrediënten
- Welke vegetarische of plantaardige eiwitten kunnen we in de maaltijden voorzien?
- Welke producten zijn er allemaal om het dierlijke eiwit te vervangen?
- Hoe kunnen we volwaardige vegetarische maaltijden samenstellen?
- Hoe kunnen we voldoende verzadigende vegetarische maaltijden voorzien?
- Hoe kunnen we eenvoudige en smakelijke maar toch volwaardige maaltijden samenstellen?
- Hoe vegetarische bereidingen integreren in een klassiek voedingspatroon?
- Hoe deze nieuwe producten en bereidingen integreren in een gezinskeuken met kinderen?
- Hoe schakelen we over naar een meer vegetarisch voedingspatroon?
- Wat wanneer de partner en/of de kinderen niet mee willen overschakelen?
- Waarom overschakelen naar een meer vegetarisch voedingspatroon?
- Zullen we met vegetarische voeding geen tekorten hebben?
Samenwerking tussen de Vegetarische kookschool De Zonnekeuken en De Wattenfabriek.
Praktische informatie
Wanneer
- di 14 maart 2023 van 19 tot 22 uur
- di 25 april 2023 van 19 tot 22 uur
- di 9 mei 2023 van 19 tot 22 uur
- di 6 juni 2023 van 19 tot 22 uur
Prijs
Waar
Tickets
Contact
- info@dezonnekeuken.be
- tel.
- 050 54 80 67