Comp. Marius - ANATOLE

In ‘Anatole’ voeren losbandige vrijgezellen en slimme vrouwen de dans.
Iedereen zoekt naar de liefde in deze komedie waarin uiteindelijk iedereen zowel bedrieger als bedrogene blijkt te zijn. Dat is uiteindelijk ook de tragedie.

Met ‘Anatole’ waagt het openluchtgezelschap Comp. Marius zich opnieuw in de zaal. Een subtiele tekst en een paar spots: meer hebben Kris Van Trier en kompanen Evelien Bosmans, Herwig Ilegems en Lukas De Wolf niet nodig om de spelende mens centraal te stellen.

De Weense arts en auteur Schnitzler schreef ‘Anatol’ in 1893 als zijn eerste toneelstuk. Het is een verzameling van zeven korte eenakters waarvan Comp.Marius er vijf bewerkte tot een vinnige voorstelling waarin de verschillende aktes vlot in elkaar overvloeien. 

Anatole (Kris Van Trier) houdt er als levensgenieter verschillende minnaressen op na. Zelf neemt hij het met trouw niet zo nauw maar hij is wel beducht voor de ontrouw van zijn vrouwen. Die zorgen deelt hij mee aan zijn beste vriend Max (Herwig Ilegems) die wat meer met beide voeten op de grond blijft. Mannen weten het als ze een scheve schaats rijden, maar vrouwen bedriegen mannen net zo goed, alleen, ze zijn er zich niet zo van bewust, meent Anatole.

Achter een masker van wispelturigheid en nonchalance verbergt hij twijfels en jaloezie. De affaires volgen mekaar in snel tempo op, maar zijn onrust blijft. Een beetje zoals Don Juan, lijkt Anatole nooit echt gelukkig te worden omdat al zijn relaties uiteindelijk mislukken.

Het duo Van Trier-Ilegems steelt de show als de onafscheidelijke Anatol en Max. Evelien Bosmans schittert in haar subtiele invulling van de verschillende vrouwenrollen, Cora, Gabriele, Bianca, Annie en Ilona. 

Een lichtvoetige en grappige voorstelling over de misverstanden tussen mannen en vrouwen. 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 22,00
Basistarief: € 22 | -25: € 20 | Ticketweek - Basistarief: € 20 | Ticketweek - -25: € 18 | Groepstarief: € 18

Waar

CC de Steenoven

Tickets

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Uitvoerder(s)

Filter op categorie