één zee | Achter de schermen

Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog. Een theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert.

“Achter de schermen” is een meesterlijk mooi tragikomisch stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf.

De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen. Een glansrol van een magistraal ontroerend komische Carry Goossens, en één van de meest markante prestaties van klasse acteur Frans Maas.

We ontvingen onderstaande ‘brief’ van Carry:

ACHTER DE SCHERMEN - de allerlaatste theatertournee van Carry Goossens

"Achter de Schermen", de Vlaamse bewerking van het Engelse The Dresser stond al jaren op mijn theater-verlanglijstje. Een prachtig stuk over theater, over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf … Ik heb meermaals gezegd dat dit het stuk was waarmee ik mijn lange theatercarrière zou willen afsluiten. Deze prachtige voorstelling nu in november ’23 te kunnen spelen in Antwerpen en er daarna mee op tour te gaan door Vlaanderen, omringd door vrienden-collega’s is een mooi geschenk … en het wordt een zeer mooie voorstelling, doordrenkt van theater, met wat humor en wat tragiek, ik heb er lang op gewacht maar nu kan het, eindelijk !

Het zal tevens mijn allerlaatste reisvoorstelling zijn, geen tournees door Vlaanderen meer voor mij. Het is mooi geweest, zoveel jaar op de planken, het hele land doorkruisen van de Kust tot de Kempen en in Brabant. 

Ik neem met ‘Achter de Schermen’ een zeer mooi afscheid van de Vlaamse theaterbühnes alom. Ik kijk er dan ook naar uit om nog een laatste keer bij U op de planken te mogen staan met “Achter de Schermen” … heel graag zelfs !

tot binnenkort !

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 28,00
€ 26 Min 25 | € 5,6 UiTPAS | € 23 Ticketweek | € 22 ABO | € 21 ABO XL

Waar

CC de Steenoven

Tickets

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Uitvoerder(s)

Filter op categorie