Elena Peeters | Johnyboy

3de graad Secundair Onderwijs

Johnyboy is een monoloog, een verslag van een reis en een zoektocht naar antwoorden.

In 2015 verraste Elena Peeters het publiek met haar ontwapenende afstudeervoorstelling ELENA, waarvoor ze in haar eentje van Antwerpen naar Rome wandelde. Ze ging op zoek naar richting en vond verbondenheid; met de mensen die ze onderweg tegenkwam, met de wereld.

Drie jaar later zocht ze de verbinding opnieuw op, op een iets minder evidente manier. Dit keer geen pelgrimstocht, maar een bezoek aan de zwaarst bewaakte gevangenis van Texas. Elena schreef een jaar lang brieven met drie terdoodveroordeelden en besloot hen te ontmoeten. In een wervelende roadtrip van drie weken door een van de meest conservatieve staten van Amerika zocht Elena naar schoonheid. Schoonheid achter vooroordelen, schoonheid in de dorre vlaktes van Texas en schoonheid in zij die geen recht meer hebben op een tweede kans.

“Op een mooie, kwetsbare manier toont Peeters hoe moeilijk en frustrerend het is om denkpatronen te veranderen… Het beeld van haar vriend maakt het stuk af en de ontroering compleet.” (Het Nieuwsblad)

“Hees, rauw en tegelijk bijna onverdraaglijk teder. Deze voorstelling heeft me omver geblazen. Ze zit voorgoed onder mijn vel.” (Publieksreactie)

Extra Naast het lesmateriaal bij de voorstelling, biedt Elena ook een klassikale voorbereiding aan. Elena werkt daarin samen met de leerlingen gedurende 1 lesuur rond de thema’s in de voorstelling (o.a. beslissingsrecht over het eigen leven, vooroordelen, depressie). € 60 per lesuur, excl. btw

VOLZET

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00

Waar

CC de Steenoven

Tickets

Organisatie

CC de Steenoven

Doelgroep

Jongeren vanaf 15 jaar (15+)

Uitvoerder(s)

Filter op categorie