Ensemble Leporello - Alpha Bêta / Miranda & Prospero

In zijn laboratorium geeft de geleerde Prospero, indrukwekkend vertolkt door Johan Knuts, zijn laatste 'theatrale lezing'. Met verve vertelt hij over de bewegingswetten, de zwaartekracht, de draaiing van de aarde, het zonnestelsel...en de Tijd. En Tijd is nu net waar Prospero, die ongeneeslijk ziek is, niet veel meer meer van heeft.

Hij berekent (met een voor iedereen zichtbare kalender/chronometer) en 'ensceneert' het uur van zijn heengaan met wetenschappelijke precisie en gebruikt zijn laatste levensjaar om zijn kennis en zijn missie over te dragen aan zijn dochter Miranda.

Met behulp van bewegende schermen, pendels, chronometers en audiovisuele captoren ontwikkelt Prospero's uiteenzetting zich tot fascinerend muziek-, circus- en bewegingstheater.

Alpha Bêta - Prospero & Miranda bezingt de kracht en de poëzie van de exacte wetenschappen. Het is enerzijds een visitekaartje tot de wereld van STEM, anderzijds een even leerrijke als meeslepende zwanenzang van een stervende, gedesillusioneerde vader voor zijn toegewijde en optimistische dochter.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00

Waar

CC de Steenoven

Organisatie

CC de Steenoven

Specifieke doelgroep

Studenten

Uitvoerder(s)

Filter op categorie