William Boeva | 13

In 2009 trekt een jongere – maar daarom niet minder vastberaden – William Boeva richting comedycafé The Joker in Antwerpen. Een schot in de roos? Allesbehalve. William gaat er zo hard op zijn gezicht dat je zou denken dat hij nooit meer een microfoon zou willen aanraken. Maar niets is minder waar. William had geproefd van het podium en dat smaakte naar meer.

Hard work pays off. Met zijn gevatte commentaren, een gezonde portie zelfspot en zijn eeuwig positieve mindset, walst William vlotjes het comedycircuit binnen. In 2012 neemt hij Humo’s Comedy Cup in ontvangst en zo vertrekt de trein richting niet-meer-zo-hard-op-zijn-bakkes-gaan.

Zijn debuut-tournee Megalomaan wordt smakelijk opgegeten door Vlaams en Nederlands publiek en draait uit tot een monsterhit. Vier jaar later brengt hij het langverwachte vervolg Reset uit en ook deze show overstijgt alle verwachtingen.

In 2019 werd Boeva 30. Dertig jaar, van een drempel gesproken. In B30VA stelde William zich de vraag of zijn leven nu voorbij is of het net moet beginnen?

Vier jaar later heeft – zoals hij zelf zegt – zijn leeftijd zijn schoenmaat ingehaald: 33. Waar William nog worstelde met levensvragen toen hij de gevreesde tram drie moest opstappen, moet hij concluderen dat er eigenlijk nog niets veranderd is.

In zijn vierde zaalshow laat William al dat vorige even achter zich en focust hij op iets anders. Nadat hij de treden van zijn trappen heeft geteld en hij er volledig zeker van is dat hij alle lichten heeft uitgedaan voor hij thuis vertrok… Maar dat kent iedereen wel zeker? In 13 doet William een poging om uit te leggen welke kronkels in zijn brein beslissen over zijn dagelijkse routine, zijn afspraken, zijn uitstap naar de zee… kortom: zijn volledige leven. Maar wacht, heeft hij het licht nu zeker uitgedaan in zijn badkamer voor hij vertrok?

Ondertussen is William Boeva een echt boegbeeld geworden in de wereld van mensen met een beperking. Hij gebruikt zijn stem en platform om op te komen voor gelijke rechten voor iedereen. In zijn talk voor bedrijven Drive maakt hij duidelijk hoe moeilijk het nog steeds is om vooruit te komen in de maatschappij als je niet aan de norm voldoet.

Dankzij passages in onder meer Nonkels, De Twaalf, De Inzichten, De Slimste Mens Ter Wereld, en eigen programma’s Don’t Scream en Celebrity Car Match wordt de Benelux steeds meer gezegend met de grappigste dwerg van de Lage Landen. Tegenwoordig verschijnt hij op tv, radio, podcasts en is hij naast boegbeeld dus ook een echt mediafiguur geworden.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
€ 13 Min 25 | € 3 UiTPAS | € 12 Ticketweek | € 11 ABO | € 10 ABO XL

Waar

CC de Steenoven

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Uitvoerder(s)

Filter op categorie