ROOM13 Orchestra | Bach to Black

Op vrijdag 8 december 2023 was Room13 Orchestra in De Steenoven te gast met het programma ‘Costello’. Een prachtige voorstelling gevolgd door een staande ovatie.

Enthousiast, jong en klassiek geschoold. De 23 muzikanten die componist en pianist Yves Meersschaert in dit orkest verzamelt, zijn het allemaal. Het orkest heeft de bezetting van een groot kamerorkest aangevuld met muzikanten uit de wereld- en jazzmuziek. Er is passie en zin om buiten de klassieke wereld te treden.

Room13 Orchestra wikkelt op een imposante en klassieke manier een Bach-jasje rond het frêle lijf van Amy Winehouse. Amy Winehouse ging bruusk de muziekgeschiedenis in. Ze bleef voor altijd 27, maar haar iconische plaat “Back to Black” is tijdloze geschiedenis. 

“Bach to Black” is veel meer dan een tribute aan deze grote zangeres. Rond elk nummer werd een nieuw muziekstuk opgebouwd. De toegevoegde melodische lijnen brengen een extra en indrukwekkende dimensie aan de prachtige songs.

Op 27 jaar stierf Amy Winehouse, een leeftijd waarop wel meer rocksterren de legende ingaan. Het uitgangspunt voor dit concert is het album ‘Back to Black’ van Amy Winehouse waarvoor Yves Meersschaert een klassieke benadering voor het Room13 Orchestra wilde maken. Al gauw kwam J.S. Bach om de hoek kijken tijdens zijn schrijfproces en kwam dit tot een mooi, organisch huwelijk met de naam “Bach to Black”, met Kapinga Gysel (o.a. Zita Swoon,…) in de rol van Amy Winehouse.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 32,00
Min 25 - € 28 | U.M.K. - € 6,40 | Ticketweek - € 30 | ABO - € 29 | ABO XL - € 28

Waar

CC de Steenoven

Tickets

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Uitvoerder(s)

Filter op categorie