FILM - Wiplala

Wederom een zeer geslaagde Annie M.G. Schmidt-verfilming uit de koker van producent Burny Bos. Eigentijds maar toch heerlijk nostalgisch.

Wiplala is een klein mannetje van maar 10 cm groot. Hij komt uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala zelf kan niet zo goed tinkelen, en besluit daarom zijn land te verlaten. Uiteindelijk belandt hij in de keukenkast van de familie Blom.

Papa Blom heeft weinig tijd en aandacht voor zijn kinderen: de verlegen Johannes en de zelfstandige Nella Della. Wanneer Johannes per toeval Wiplala in de keuken vindt, is hij blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang zijn vondst voor de rest van het gezin verborgen te houden. Tot overmaat van ramp tinkelt Wiplala per ongeluk de hele familie klein en lukt het hem niet om ze weer groot te maken. Het begin van een spannend avontuur van hele kleine mensen in een hele grote wereld. 

De wondere wereld van de boeken van Annie M.G. Schmidt heeft al een heerlijke reeks jeugdfilms opgeleverd, zoals Abeltje (1998), Minoes (2001) en Pluk van de Petteflet (2004). Nu de technologie rijp was om met overtuigende special effects piepkleine mensen in een grote wereld te creëren, werd een nieuwe parel uit het nalatenschap van de meest geliefde jeugdboekenschrijfster verfilmd. ‘Wiplala’ is een vrolijke en meeslepende film die de magie van Annie M.G. Schmidt binnenbrengt in een hedendaagse wereld.

"een avontuurlijke familiefilm, boordevol actie en humor. -een onweerstaanbare film" - Cinemagazine

1ste Graad Basisonderwijs

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 3,00

Waar

CC de Steenoven

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Filter op categorie