Laika & Agora Theater - Aardappelsoep

Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om op school aan de kinderen te tonen hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie is: soep maken in de klas. Het is haar eerste werkdag. Ze heeft alles bij de hand – keukengerei én verse groenten – om haar taak tot een goed einde te brengen. Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze nogal flets en weinig avontuurlijk. Ze besluit een soep te maken met andere ingrediënten die haar stuk voor stuk doen terugdenken aan haar kinderjaren in een ander land. Een land in oorlog dat ze een tijd geleden ontvluchtte. Terwijl ze de soep bereidt, komen met de groenten en de geuren, de herinneringen terug: verhalen over haar familie, over de oorlog en over het varkentje Sonja waaraan ze zeer gehecht was.

Aardappelsoep is een eigentijdse voorstelling over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Een voorstelling waarin het plezier om te vertellen en het genot om samen te eten centraal staat.

“De aroma’s die zich ondertussen verspreiden en het vuur waarmee Célia vertelt (met een steeds groter wordende aardappel als substituut varken) kunnen tellen" (Het Nieuwsblad)

 Een schoolvoorstelling voor het 3de t.e.m. 5de leerjaar basisonderwijs (50 minuten + 15 minuten soep eten en nabespreking).

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
per kind

Organisatie

CC de Steenoven

Categorie

Theater

Uitvoerder(s)

Filter op categorie