Par Hasard - A PAIR OF SOCKS

Stel dat je licht en klein bent en iemand tilt je op en zwiert je in het rond.

Stel dat je groot bent en alles kan zien zonder enige moeite.

Stel dat je vader altijd gênante grappen maakt waar je vrienden bij zijn.

Stel dat je altijd voorover gebogen loopt en verliefd bent op de maan.

Stel dat je niet op je laatste woorden kan komen en daardoor iets zegt zoals “schoenveter.” Stel dat je een sok bent en je je wederhelft kwijt bent.

Theatermakers Laura Vroom en Mira Bryssinck onderzoeken in de voorstelling A pair of socks de rekbaarheid van empathie. Wat is dat nu eigenlijk? Hoe is het om zonder empathisch vermogen te leven? Of juist een teveel aan empathie te voelen? Waar begint de empathie voor een ander en waar stopt die?

Vertrekkend vanuit persoonlijke anekdotes, gaan ze in gesprek met mensen die beroepsmatig geconfronteerd worden met de gevoelens van anderen (bv. hulpverleners, politici, leraren, politieagenten, filosofen, begrafenisondernemers). Welke rol speelt empathie binnen hun beroep en met welke dilemma’s weten ze zich daardoor geconfronteerd als mens?

Daarnaast gaan de makers in gesprek met jongeren over wat empathie voor hen betekent. De uitkomst van deze gesprekken resulteert in een ontroerende en grappige collagevoorstelling van personages, verhalen en bewegingen voor een publiek vanaf veertien jaar.

Leeftijd 14+

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00

Waar

CC de Steenoven

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Uitvoerder(s)

Filter op categorie