Tableau NR.1 - Ik en Robin Hood

“Robin Hood werd razendsnel een rolmodel dat jonge mensen aansprak. We kunnen ons geen natie van Robin Hoods permitteren zei de sheriff, dan zijn er geen rijke mensen meer die we kunnen beroven.”

Bert Cosemans heeft een langdurige relatie met zijn favoriete fictieve held, Robin Hood. De Prins der dieven steelt van de rijken en geeft aan de armen.

Theo, de vader van Bert, was de eigenaar van een deurenfabriek en geloofde als ondernemer in het individu en het ‘entrepreneurschap’. Zijn grootmoeder, Nathalie, geloofde in de gemeenschap en lag vaak overhoop met haar zoon.

Bertje dacht: “Hoe zou Robin Hood hier over denken?” Dus… besloot hij, op zijn 10de, de plaatselijke Kredietbank te overvallen.

Nu zoveel jaren later blijft hij zich vragen stellen over hoe we omgaan met geld. En hij heeft een plan… en radicaal plan.

Dit stuk van Shon Dale-Jones behaalde tweemaal een First op het ubercompetitieve Fringe festival.

“Ik en Robin Hood analyseert op een slimme manier de normen en waarden volgens dewelke we nu leven. Het is charmant en scherpzinnig en vecht tegen de ongelijkheid van kansen en de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk. Kan kunst de wereld echt veranderen?”

(The Guardian)

Een deel van de inkomsten gaan naar Street Child United. Dit is een liefdadigheidsinstelling die de kracht van sport gebruikt om het negatieve beeld dat de wereld van straatkinderen heeft en globaal hun lot, te veranderen.

Een schoolvoorstelling voor de 2de en 3de graad secundair onderwijs.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
per kind

Waar

CC de Steenoven

Organisatie

CC de Steenoven

Categorie

Theater

Uitvoerder(s)

Filter op categorie