TG Vagevuur & Brussels Experimental - ,ROSA.

“Wie niet beweegt, merkt zijn ketens niet.” ,Rosa.

100 jaar geleden. Het is 1919. Eindelijk. De Grote Oorlog is voorbij. Een kleine, scheve vrouw staat op een omgekeerde kist op de Potsdamerplatz in Berlijn. Rosa Luxemburg spreekt. Iedereen blijft staan en luistert. Ze is vrouw, immigrante, Joodse en ze loopt mank. Maar iedereen luistert. Ze spreekt van hoop, democratie, vrede en een eerlijke maatschappij. Ze vloekt en ze foetert: op oorlogszoekers, op onrechtvaardigheid, op de mannen aan de macht. Ze schrijft boeken vol brieven en pamfletten, getekend: ‘,Rosa.’

Enkele weken later ligt het levenloze lichaam van Rosa in het water van het Landwehrkanaal. Een kogel in haar slaap: keerpunt van de moderne geschiedenis.

Een pianiste, een zangeres, een actrice en een ephemeer vrouwenkoor brengen haar levensverhaal vanop die brug boven het Landwehrkanaal, waar het eindigde. Met de woorden van Rosa zelf en met de spanning van een detectiveverhaal. Een voorstelling over onverwoestbare vrouwen, over idealen, over keuzes maken en de gevolgen erbij nemen, over woelige tijden vol mogelijkheden en over dromen van een betere wereld. Met swingende maar evengoed bevreemdende en beklijvende songs vol woeste woorden.

TG Vagevuur maakt samen met Brussels Experimental episch, meerstemmig en sprekend theater met live muziek. Het gezelschap maakt toegankelijke voorstellingen rond stevige thema’s, die dwingen tot nadenken. Muziek en spreken versmelten, talen vergroeien rond twijfelende en zoekende, herkenbare helden van elke dag. Scherp acteursspel, live muziek en een monumentaal decor: een meeslepende ervaring.

Workshop en eventueel ruimere omkadering via Bamm! Is mogelijk

SECUNDAIR ONDERWIJS | 2de & 3de graad

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00

Waar

CC de Steenoven

Tickets

Contact

tel.
053606090

Organisatie

CC de Steenoven

Uitvoerder(s)

Filter op categorie