Theater De Toekomst - De jongen van de glasfabriek

Reinhilde Van Driel schreef haar tweede boek: De jongen van de glasfabriek.

Boris woont met zijn oma in een klein huisje op de heuvel. In het dorp, aan de voet van die heuvel, wonen alleen oude mensen. Boris is er het enige kind. Tenminste dat denkt iedereen want Boris speelt met zijn beste vriend Oscar vaak in de verlaten glasfabriek.

Oscar is geen gewone jongen, hij werkte honderd jaar geleden in de fabriek. Toch is Oscar geen stokoude man of een geest maar een jonge jongen van vlees en bloed. Hoe dat zo komt daar heeft Boris geen verklaring voor.

Wanneer oma te oud wordt om met Boris alleen op de heuvel te wonen, verhuizen ze naar de stad. Boris voelt er zich eenzaam want Oscar duikt nu nog maar heel af en toe op in zijn leven.

Telkens wanneer Boris Oscar ontmoet, neemt hij hem mee naar de 21ste eeuw. Samen spelen ze dan de verhalen van Jackflame, de stripheld waar Boris grote fan van is. En heel soms krijgt Boris een glimp te zien van hoe Oscar honderd jaar geleden leefde...

Theater De Toekomst is met De jongen van de glasfabriek niet aan hun proefstuk toe als het gaat om (de wereld van) kinderen op scène te zetten. Zowel in een historische als hedendaagse context stonden kinderen centraal in Rocking David Copperfield (2005) naar Charles Dickens, Poeslief (2007), Achter het hek (2008) naar Tom Sawyer van Mark Twain, Prins (2010), Naar moe... (2012), O, oo! (2014) en Op Drift (2017).

Het zal wel geen toeval zijn dat Reinhilde Van Driel van al deze theaterproducties de auteur, bewerker of co-auteur is. Dat de schoonheid, naïviteit en het speelse van het kind haar nauw aan het hart ligt is duidelijk. Bovendien stond ze in zo goed als al deze stukken ook zelf op de scène.

Eén ding is zeker, de 3 acteurs gaan zowel gensters slaan als ons een krop in de keel bezorgen.

Leeftijd 2de & 3de graad Basisonderwijs  

Max 180 leerlingen

 
 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00

Waar

CC de Steenoven

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Categorie

Theater

Uitvoerder(s)

Filter op categorie