Theater Malpertuis | De Kleine Prins

3de graad Basis & 1ste graad Secundair Onderwijs

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoonde en het gevecht dat hij levert met het leven.

De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.

De voorstelling baadt in een sprookjesachtige, Disneyachtige scenografie‚Ķ wie laat zich immers niet graag onderdompelen in een wereld van licht en kleur? Dat is toch van alle tijden, en alle leeftijden? In een even feeërieke als existentiële voorstelling zoeken de acteurs uit hoe het sprookje resoneert met hun leven (De Standaard)

De kleine prins is altijd al een prachtig verhaal geweest. Theater Malpertuis doet het letterlijk en figuurlijk fonkelen’. (Concertnieuws).

10u30 & 13u45 | VOLZET

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00

Waar

CC de Steenoven

Contact

Organisatie

CC de Steenoven

Uitvoerder(s)

Filter op categorie