ZUSJE! OP HET THEATERFESTIVAL

Dat we goud in handen hebben, wisten we al.

Een voorstelling als ZUSJE! laat geen enkele toeschouwer onberoerd.
Die erkenning ook krijgen van de professionele jury van Het TheaterFestival is de absolute kers op de taart. Johnny MUS is zielsgelukkig dat ZUSJE! geselecteerd werd als "één van de meest belangwekkende werken van het afgelopen seizoen".

Uit het juryrapport:
"Een typische Peter De Graef-tekst, filosofisch, filmisch en met mooie metaforen. Alsof je naar een Netflix-serie kijkt, maar dan op theater. Grote existentiële vraagstukken zitten naast je op de bank." 
lees hier het volledige rapport

ZUSJE! nog niet gezien? Klik en fiks snel je tickets: Tickets

ZUSJE! van Peter De Graef: de ongenadige kronkels van het leven ****
GvA & Het Nieuwsblad - Guy Van Vliet


Het leven kan hard zijn. Maar daar zwijgen we liever over. Peter De Graef schuwt echter geen taboes. Hij legt de onthutsende drama’s die ons kunnen overkomen haarscherp bloot in zijn naar de keel grijpende voorstelling ZUSJE!
Mieke Laureys imponeert met haar doorleefde vertolking van de getormenteerde Hildegard. Peter De Graef speelt alle andere rollen en geeft Mieke Laureys de ruimte om heel diep te gaan. De chemie tussen die twee doet de treffende tekst alle eer aan. Stan Nieuwenhuis levert met zijn soundscape de juiste sfeer en cadans. ZUSJE! is adembenemend.

ZUSJE! is zeldzaam straf thrillertheater ****
Knack Focus - Els Van Steenberghe


Dit is een van De Graefs sterkste teksten van de afgelopen jaren. De tekst is straf, de spelers én hun coach Janne Desmet zijn dat ook. Laureys speelt met een respect afdwingende intensiteit en emotionaliteit zonder dat haar spel zwaarmoedig wordt.
ZUSJE! heeft een spanningsboog waarnaast de Himalaya zowat een heuveltje lijkt (...) Zelden wagen theatermakers zich aan thrillers. En nog zeldzamer zijn die thrillers ook echt spannend én dragen ze een zorgzaam geformuleerde levensles in zich. Dat lukt Johnny MUS prima. Een cadeau van een toneelstuk

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 9.52 u.